Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

söndag 14 februari 2010

Ny (eller nya) sportscruiser från Nord West

I år introducerar Orustbaserade Nord West en  ny sportcruiser. Eller egentligen är det två båtar - en traditionellt öppen båt och en som erbjuder betydligt bättre väderskydd under ett dubbelt kapell.

Båda båtarna är egentligen variationer på samma tema. Om man vill kan man säga att det är samma båt fats med olika lösning för  vindrutor och tak. Inget ont i det. Det är som i bilbranschen: samma bil fast en del av dem är cabbar.

Att Nord Westvarvet släpper en (eller två) ny modell i år visar på en hög takt i utvecklingen och en förmåga att snabbt omsätta den till produktion. Så det är inte konstigt att varvet just nu rekryterar nya båtbyggare.

De nya modllerna, Nord West 430 Sport och Nord West 430 SportsTop, kan ses som en logisk utveckling av de ifjol introducerade  Nord West 370 Sport och Nord West 370 SportsTop. Dessa blev uppskattade men födde frågan: Finns de lite större. Båtarna som itroduceras i år är svaret på den frågan.

Nord West 430 Sport representerar en traditionell, öppen sportscruiser. Med generösa utrymmen, inne och ute, ger hon samtidigt möjlighet till bekvämt boende.
Nord West 430 SportsTop har, med sitt stora elmanövrerade kapelltak av dubbel kapellväv, gett aktivt båtliv nya dimensioner och flexibilitet och lite extra komfort.

Båten överst är den öppna  Nord West 430 Sport. Den nedre Nord West 430 SportsTop.

Båtfakta:
L.O.A.  13,5 m
Bredd    3,9 m
Kabiner / Kojer 2-3, 4,8
Motorer   2 x VP D6 (370-435 hk), IPS eller drev, med eller utan joystick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar