Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

torsdag 17 februari 2011

Nya goa lyxåk från Vindön

Nord West 430S utanför  på Vindön norr om Orust.
På Vindön norr om Orust finns långa traditioner av båtbygge i prestigeklassen. Och Nord West-varvets senaste nyheter för den traditionen vidare.


Nord West 430S och 430 SportsTop är vackra och rejält byggda båtar med en utrustningslista lång som en bilkö i Sommarbohuslän.

Det är inga små båtar det handlar om.  Längden är 13,5 meter, bredden dryga tre meter. och för att driva upp båtarna i fart används två dieselsexom om minst 375 hästar vardera. Det betyder gott om plats. Antingen lägger man den på en massa kojer. Upp till 8 kojer går att knö in i båten - exempelvis i en separat gästkabin med egen toa och dusch. Eller så satar man lite mindre volym på sovandet och får lite gnerösare sällskapsutrymmen för något färre personer.

Styrplasten är välutrustad.
Båten kan förses med upp till
fyra joy-sticks.
Nord West tillhör de båttillverkare som insett att sommaren inte alltid är varm och torr. 430 SportsTop är därför försedd med ett dubbelt kapell som ger ett behagligare klimat i cockpiten under dålig väderlek.

Den långa utrustningslistan innehåller som standard bland annat bogpropeller, värmare, septikssytem, ströpaket med laddare och åskskydd, automatiskt drevtrim, LED-belysning med mera.



Teknisk information
L.O.A.
Bredd
Kabiner / Kojer
WC
Motorer
Design & Konstruktion
Pris Sport
Pris SportsTop
13.5 M / 44 FT
3.9 M / 13 FT
2-3 / 4-8
1-2
2 x VP D6 (370-435 hk), IPS eller drev, med eller utan joystick
Benny Martinsson
fr. 5.704.400 SEK inkl 25% moms
fr. 5.974.800 SEK inkl 25% moms

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar