Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

lördag 17 april 2010

Ingen båtplats? Vik ihop, bär iväg och stuva undan

Söker du efter en båt att göra badutflykter med men vill inte ha en dyr båtplats och är tveksam till att dra omkring med en båt på släp. Då kan en hopvikbar båt vara något för dig.

Hopvikbara båtar är inte någon nyhet. Men på svenska marknaden är de minst sagt ovanliga. Kanske för att det på få ställen i landet är långt till hav eller stora sjöar. Inga platser där man känner för att lita på att en liten bräcklig båt ska ta en hem.

Nu har emellertid amerikanska Porta-Bote tagit fram en hopvikbar båt i fullformat. Båten är 4,28 lång, 1,52 bred och godkän d för 5 personer.  Den kan bära en 9,9 hästars snurra på aktern, ros eller drivas med en liten elmotor.

Skrovikten är bara 44 kilo. Så när båtturen är över för dagen är det bara att vika ihop båten till ett 60 x12x428 centimeterspaket, lägga upp det på biltaket och köra hem.

Porta-Bote finns i fyra storlekar, från 2,85 till 4,28 meters längd och det finns fyra färger att välja mellan. De mindre torde passa bra som dinge på en båt med begränsade stuvutrymmen.

Marknadsförs i Sverige  av Marineproducts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar