Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

lördag 17 april 2010

Nytt varv i kan förverkliga nostalgisk båtdröm

Har du suttit och dreglat över bild av klassisk gammal träbåt.

Ett nystartat träbåtsvarv i Dalsland har specialiserat sig på gamla träklassiker.

Mitt inne i mörkaste Dalsland driver Runar Andersson träbåtsvarv. Han bygger främst klassisa båtar. Båtarna på bilden här är, så vitt jag kan se, typiska dalsländska flatbottnade roddekor, sk prammar, byggda i gran.

Men man måste inte drömma om små roddbåtar. Runar Andersson går till arkiven och letar upp originalritningar till den drömbåt - om han inte har mätt upp båten själv förstås. Han letar efter rester av den dalsländska båthitorien för att dokumentera den.

Finns ritningen kan båten bli din. Just nu bygger han  en motorsnipa och kommer inom kort att starta bygget av en roddsnipa till Medelpads Sjöhistoriska Förening.  Den ska lottas ut som förstapris då föreningen behöver få in pengar till en ny ångpanna ombord på S/S Primus.

Båtarna levereras med den ytbehandling och rigg och motor efter önskemål.

1 kommentar:

  1. Runar gör undermåliga reparationer, levererar inte i tid (+6 månader) går inte att kontakta och hör inte av sig. Undvik karln och "varvet".

    SvaraRadera