Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

fredag 16 april 2010

Hallberg-Rassys största nyhet hittills

Orustbaserade Hallberg-Rassy släpper sin största nyhet hittills.
Det nya flaggskepet i segelflottan mäter nästan 20 meter.
Vattenlinjen är nästan lika lång – 17,65 meter vilket på öppna bogar lovar farter på över 11 knop vid 12 sekundmeter.

Det finns inget som är blygsamt med Hallberg-Rassy 64. Längden är imponerande 19, 85 meter, bredden stabila 5,17 meter, nog för att förvara en kajak tvärskepps. Sittbrunnen är över tre meter lång och försedd med allt som krävs för att en person därifrån ska kunna hantera båten och dess uppemot 250 kvadratmeter segel.

För om masten finns ett 6,5 meter långt och brett platt däck för solbad eller möjligen ett parti badminton.

Stuvutrymmena är enorma. Under akterdäcket ryms åtta kubik packning - en liten båt kan stoppas in där om man för övrigt packar lite försiktigt och nöjer sig med att ha med bara 25 ombyten kläder.

Båten är maxad för långdistanssegling. En rejäl diesel med 1 800 liter bränsle ger lång aktionsradie om vinden skulle utebli.

Till den goda aktionsradien bidrar och den höga farten under segel. Båten är tung, 36 på tommen, och välinredd men trots det ingen trög seglare. Redan vid fem sekundmeter ska hon, enligt varvets beräkningar, sticka iväg med drygt nio knop med vinden strax för om tvärs.

Inredning byggs på sedvanligt Orustmanér med ett överflöd av fint inpassat ädelträ. Inredningen kan planmässigt sägas vara uppbyggd av moduler som kan kombineras på olika sätt. Det gör att insidan kan utformas på 72 olika sätt.

Båten kan börja byggas i sommar med första leverans 2011.

Prislapp? Har inte vågat fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar