Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

måndag 25 januari 2010

Hallberg-Rassy får prestigeladdat pris

Orusttillverkade Hallberg-Rassy 372 belönades med den prestigeladdade utmärkelsen yacht of the year vid en ceremoni vid båtmässan i Düsseldorf den 23 januari 2010.

Hallberg-Rassy 372 fick utmärkelsen i klassen för lyxbåtar. Utmärkelsen beseras på ett omfattande testprogram där 10 båtjournalister från ledande båttidningar i Europa testat alla nominerade båtar.

Några veckor före denna utmärkelse utsågs samma båt till Årets båt i lyxklassen av den norska båttidningen Seilas. I den omröstningen var det närmast jordskredsseger för Orustbåten. 62,2 procent av de röstande läsarna hade Hallberg-Rassy 372 som favorit.

De övriga båtarna i lyxklasse, såväl i den norska som den europeiska omröstningen, var Jeanneau 57 (22.5 procent), Allure 51 (9 procent), Feeling 52 (4.5 procentg) og Saare 41 (2.9 procent). Röstandelarna avser den norska omröstningen.

Mer om Hallberg-Rassy.

Foto:Peter Szamer
http://intressant.se/intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar