Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

söndag 31 januari 2010

Ny större Fabola Campus visas i Göteborg

Fabolas koncept med grundgående segelbåtar växer. Sommaren 2010 levereras de första exemplaren av Fabola Campus 7.4. Liksom tidigare Fabola Campusbåtar ska den ge bra segling i ett lätthanterligt format.

Jämfört med tidigare Fabolabåtar så är den nya grundgående båten mindre spartansk. Det bjuds på större boutrymmen och träarbetet i inredning utlovas hålla hög klass. Det har blivit möjligt genom att den Nya Fabola Campusen är större än sina föregångare.

Nya Campus 7.4 har ett skrov som är 7,10 m x 2,45 m att jämföras med Campus 6.6 som är 6,20 m x 2,30 m.

Större men lätthanterlig
Genom att bland annat hålla ner skrovhöjden, göra en stabiliserande inredningslösning och bygga båten mer avancerat, kan vikten hållas låg och smidigheten behållas. Fortfarande skall en person ensam kunna rigga båten utan att behöva använda en mastkran och fortfarande kan båten smidigt trailas efter en personbil.
De större måtten ger möjlighet att skapa en komfortabel bobåt. En annorlunda planlösning ger helt ny komfort för storleksklassen. Här finns en separat förpik med rejäla fullängdskojer, garderober och stuvutrymmen. Matbordet ger plats för fyra personer. Pentry ger möjlighet till avancerad matlagning med möjlighet till tvålågigt kök och diskho. Det finns plats för en avskild WC med sjögarderob samt en rjeäl dubbelkoj med en längd över två meter.
Bekväm sittbrunn med valfrihet
Utvändigt finns en genomtänkt och bekväm sittbrunn med gott om plats för fyra personer. Höga sarger sittbänkarna ger bekvämlighet och trygghetskänsla. Rorsman har inte mindre än tre bekväma sittplatser att välja mellan.
Det går att förhandsboka båten redan nu. Då levereras den till sommaren för introduktionspriset 288.800 kronor.
Data: LöA 7,45 m Skrovlängd 7,10 m Bredd 2,45 m Djupgående 0,3 /1,55 m
Deplacement 900 kg Segelytor Storsegel 13,25 kvm Fock 9,30 kvm Kojer 4 st.
Rekommenderad motor 5 kw / 6 hk Design: Bernt Lindquist SYR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar