Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

onsdag 27 januari 2010

Ny Swallowbåt premiärvisas på London Boat Show

Swallow Boats visade under the London Boat Show som avslutades förra veckan upp en ny och större version av en av sina populäraste båtar.

Den nya båten BayCruiser 23 är en större version av BayCruiser 20 som ett antal år varit företagets "flaggskepp". i bemärkelsen stor och bobar. Den båten bygger i sin tur på en spartanare oruffad version kallad BayRaider 20. Trots att båten kan tas på kärra till seglingsvattnen är den, tack vare vattenbarlasten, självrätande och övernattningsbar samt drivs med el när vinden mojnat. Båten byggs av högklassig marinplywood som sammanfogas, mestadels, med epoxy och glasfiberväv.

Swallow Boats har sedan starten för 15 år sedan etablerat sig som ett av Storbritanniens mer intressanta marina företag inom sitt område. Det området kan närmast beskrivas som båtar i modest i storlek, trailerbart, vattenballastat och möjlighet att bygga själv från ritning eller med en komplett byggsats. Samtliga nio Swallowbåtar går att köpa som byggsats och med hjälp av tid, tålamod och en förstående familj kan man sätta samman dem på egen hand.

Att utbudet anpassats för hemmabyggare kan verka ovanligt i en svensk miljö. Men i Storbritannien, och även i USA, är självbygge av fritidsbåtar närmast en folkrörelse med egna mässor och tävlingar samt en flora av leverntörer av byggsatser för flytetyg från kanoter till stora ruffade båtar.

I ett kommande inlägg hoppas jag kunna kartlägga den brittiska självbyggartraditionen.

Besök Swallow Boats här.

Den nedre bilden visar den mindre Bay Cruiser 20 under segel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar