Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

lördag 6 februari 2010

Behagliga turer med billigt bränsle

Man måste inte vara en djäkel på skot och vant eller utveckla valkar i nävarna för att ta sig fram utan bullerstörningar.
Nu kan även motorbåtsåkarna få  njuta av att höra porlandet fråb vattenlinjen.

En båt som gör det möjligt, och dessutom med en viss stil och klass, är Duffy. Duffy är en amerikansk produkt. Importerad till från soliiga Kalifornien av Båtgaraget i Boxholm och eboats i Vaxholm. Duffybåtarna drivs med el. Bara el, det finns inga reservsystem.

- Men det är inget problem, det finns elektronik som visar hur mycket batteritid man har kvar, berättar Jonny Lagg.

Hur länge man kan köra en Duffy beror på vilken modell det är - ju större båt desto mer batterier, på motvind och fart. En båt som togs med till mässan går ungefär åttatimmar innan den behöver en natts laddning.

-Det är tillräckligt för de allra flestas båtbruk. Man kan ta en rejäl rundtur och man kan åka ut och bada, säger Jonny Lagg.

Elbåtar är tysta och  billiga i drift. Tio timmars båtåka kostar 7 kronor. Dessutom ger de ett lugnt båtliv.

-De kräver egentligen inget underhåll, säger Jonny Lagg.

Klass och stil då? Tja man glider runt på stoppade soffor under tak, bakom fönster om man så vill och kan konversera i normal samtalston. Mer om Duffy.

Bilden visar Duffy 18 och utsikten från förarplatsen  med elektronik och stereo.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar