Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

onsdag 3 februari 2010

Bränslecellen går ombord

Alternativ energi är ingen nyhet för båtfolket. ( Inte ens om man bortser från seglarna som gått på vindenergi rätt länge nu.) Solceller för underhållsladdning är ingen ovanlig syn på fritidsbåtsflottan.

Nu tar Thermoprodukter ett nytt steg i den marina alternativenergin och introducerar ett portabelt elverk i form av en bränslecell. Den nya tekniken har utvecklats i Tyskland av SFC som är ledande inom denna nya teknik. För marinmarknaden finns ett komplett program bränsleceller för metanol i storlekar från 600 upp till hela 2200 W som ger 2.1 – 7.5A laddning. Processen är katalytisk och i det närmaste helt tyst och styrs av spänningen i din batteribank. När spänningen sjunker startar laddningen automatiskt. I kombination med tex solceller kan du bli helt oberoende av annan laddning och behöver inte köra varken motor eller koppla landström.


http://www.isotherm.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar