Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

måndag 8 februari 2010

Miljövänligt OCH bekvämt på sjön



Det går att åka stort, bekvämt och ganska fort utan att bränna fossila  bränslen i en för klimatet skrämmande takt. Hur då? Sätt dig i en Greeline 33 hybrid och njut av eldrift, solcellsladdning och en effektiv diesel.

Det finns inget spartanska alls över Greenline 33 hybrid. Hybriddriftsystemet är extrem avancerat och utnyttjar sol och båtens generator för att ladda batteripacket. Det går att ta sig fram i 20 sjömil på bara eldrift om man nöjer sig med att tuffa runt i fem knop. Med dieselmotorn påslagen är farten maximalt 15 knop men tack vare ett effektivt skrov så blir utsläppen av koldioxid tämligen låga, 15 gram per sjömil, det vill säga bätre än flertalet miljöbilar.

Det icke spartanska går igen i hela båten. Den är stor - närmare tio meter lång och 3,5 meter bred. Här finns sol och badplattformar, en rymlifg salong och gott om kojplatser och all den komfort en trött båtåkare kan efterfråga.

Båtfakta:
Längd över allt 9,99 m

Bredd över allt 3,49 m
Djup lastad 0,65 m
Deplacement tom 4 500 kg ca.
Diesel 400 l
Vatten 300 l
Bäddar 5 st.
Max fart Elmotor 6 knop
Standard Diesel 10 knop
Större Diesel 15 knop
CE cat. B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar