Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

onsdag 3 februari 2010

Ta ett skrov - sätt på valfri överbyggnad!

Flexibilitet och oslagbara sjöegenskaper. Det är två ledord för konstruktören Glenn Karlsson på det lilla bohuslänska båtvarvet SEAMASTER i Kungshamn vid Smögen.


Det senaste tillskottet i Seamaster-familjen är SeaMaster 210wa flexi – möjligheternas båt!

Konceptet bygger på att ett skrov och däck i olika kombinationer ska passa många olika versioner/ modeller. Det blir lätt för båtköparen att hitta sin favorit, tack vare ett brett urval av olika moduler.

- Det blir lite som att bygga med Duplo, man kan nästan få båten precis som man vill genom att bygga ihop olika moduler, berättar konstruktören Glenn Karlsson.

Kvar finns det erkänt goda skrovet, lätt-planande tack luftsmord stegbotten. Nyheten finns snarare över däck, där olika modeller bygger på samma skrov och däck.

På mässan i Göteborg kommer en den alldeles nya walkaround-modellen att visas. Båten finns också med styrpulpet och rymliga lösningar för exempelvis trolling och sport-fiske, men också som dykbåt eller allroundbåt för den aktive båtägaren som ställer höga krav på flexibilitet, rymlighet och tillgänglighet.

En smart lösning av däcket i aktern gör det lätt att montera antingen utombordare eller inombordare och under durken finns gott om stuvutrymme.

Säkerhet i fokus
Efter flera tragiska och dramatiska olyckor med fritidsbåtar som drabbats av brottsjöar och blivit vattenfyllda har SeaMaster tagit fram en egen lösning med luckor i aktern som aldrig låter däcket bli översvämmat.

- Nya Seamaster 210 Flexi är dessutom exceptionellt sjösäker och osänkbar. Skrovet är helt skumfyllt. Man kan såga itu båten och ändå ro iland, säger Glenn Karlsson.

http://www.seamaster.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar