Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

onsdag 10 februari 2010

Laserflottan växer till med dagseglare för seglingsintresserad familj

Laserflottan får ett nytt tillskott på den svenska marknaden.
Det är Sjöboden Jollesport som introducerar Laser Bahia.

Laser Bahia är en stryktålig båt i trelagers skumsandwich polyetyhlene som är lika lämplig för segelskolan som för familjen som vill ha en bra lättskött segelbåt med gemomtänkta detaljer som underlättar seglingen utan att pruta bort seglingskapacitet och seglingsglädje. Det är därför inte så konstigt att bland de första kunderna finns två lägergårdar där segling och segelutbildning är del av verksamheten.

Båten kan seglas av en peson men får väl sägas vara anpassad för två även om det ryms upp till sex personer i båten. I seglaskolesammanhamg kan man gissa att instruktören sträcker ut sig på det skplforamde locket över gennakern.

Båten är gjord för att vara enkel att sköta. Genuan sitter på rulle och gennakern ligger i en tub. När den ska hissas eller halas görs det från sittbrunn. Det är bara att drå så åker gennakern upp eller ned. Peken följer med i samma rörelse. Revsystemet är gjot för snabb och enkel revning.  Det går att montera fäste för en liten utombordare som kan stuvas ombord eller så kan man ta till årorna om vinden dör. Båten är förberedd för det och som tillbehör finns tredelade åror som kan stuvas ombord.

Båtdata:
Längd 4,6 meter
Bredd 1,8 meter
Djupgående med nedfällt centerbord 1,2
Storsegel 10 kvadratmeter
Fock 3,8 kvadratmeter
Spinnacker 14 kvadratmeter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar