Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

tisdag 9 februari 2010

Dubbelt nytt från Nimbus Boats

Nimbus boats i Göteborg möter våren 2010 med två nya båtar. Först och störst är 13-metaren Nimbus 43 Nova och den, till formatet blygsammare, Nimbus 250 R

Nimbus 43 Nova är anpassad för den som behöver både rejäla umgängesytor och många kojplatser. Sex personer sover i egna kojer och kan umgås i den generöst tilltagna förarkabinen/salongen där man nattetid kan skåda stjärnor genom glastaket. Det är alltså ljus som är grunden i designelementet
 Listan på utrustnign som ska skapa kofort ombord är lång. Där finns, bland annat, ett rostfritt kylskåp, specialdesigna förvaring av drick- och vinglas, en elektriskt uppfällbar TV. Om besättningen slulle trötta på överdådet och längta efter närkonatkt med vattnet finns en badbrygga, höj och sänkbar med hydraulik så att den kan låsas 40 centimeter under vattenytan. Enkelt för bad och för istigning i exempelvis en gummibåt.

Ekipaget drivs av två stycken Volov Penta dieslar om 370 hästkrafter.



Nimbus 250 R
Nimbus 250 R är inte helt igenom en ny båt men den har förändrats så pass mycket att Nim bus talar om Nya Nimbus 250 R. De större förändringarna är en större styrpulet som ger bättre väderskydd, mer anpassad  förarmiljö för långa snabba turer, större plats för navigationsutrustnig, ny nedgångsluclka, och en vindruta som ger mer skydd, mer stuvutrymme bland annat genom att batteribanken flyttats samt en nyutvecklad stereoanläggning. 


Mer om Nimbus på hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar