Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

onsdag 3 februari 2010

Därför byggde man båten som kan ta alla ut på sjön

Det här är inte helt nytt. En text om Fred 25 finns redan på bloggen. Men här talar Sven Bergqvist mer om motiven till stasningen på en båt som kan öppna skärgården för alla.

Dessutom finns bild på en färdig båt.

Hanterbara Båtar har på bara 6 månader har man skapat en serietillverkad båt som premiärvisas på Båtmässan i Göteborg den 6 februari 2010.


- Vi har utgått från en fantastiskt bra grundidé och kopplat in industridesigner, konstruktörer och ett riktigt bra båtvarv för att förverkliga Fred 25 - en 7,5 meters aluminiumbåt med tillgänglighet som ledord. Säger Sven Bergqvist, VD på Hanterbara Båtar.

Idén och prototypen kommer från Fred Bergqvist i samband med att han drabbades av Parkinsons sjukdom. Han insåg att han om några år inte skulle kunna komma ut på sjön längre, eftersom det inte finns båtar för den med nedsatt rörelseförmåga. Han byggde en båt till sig själv med stora plana ytor och ramp i fören och det är den som har legat till grund för den serietillverkade Fred 25 som har världspremiär på Båtmässan i Göteborg 2010.

Kamp mot klockan
Jonas Nilsson som sitter i rullstol efter en MC-olycka hade länge sökt efter en båt men inte hittat en enda anpassad för rullstolsburna förrän han träffade Fred och tillsammans började de bygga upp företaget där Jonas nu är delägare och försäljningsansvarig.

- Det har varit en kamp mot klockan, varvet jobbade dygnet runt in i det sista för att bli klara till premiären i Göteborg. Nu hoppas vi att mottagandet blir bra, det är vi övertygade om eftersom behovet är stort och utbudet obefintligt fram tills nu. Säger Jonas Nilsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar