Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

onsdag 3 februari 2010

Z21 – snabb och rolig segling med svängköl

Z21 är en sportbåt med härliga fartupplevelser. Svängkölen kan röra sig i sidled, uppvinklad i lovart motsvarar det en person i trapets. Med Z21:ans svängköl och moderna segelföring som VO70 båtarna, är snabb hitech-segling tillgänglig för oss alla ”vanliga” seglare.

Svängkölen – på engelska canting keel – vinklas upp i lovart 45 grader, allting sköts med ett enkelt och funktionellt blocksystem. Att slå med svängkölen tar inte längre tid än att skota hem focken vilket gör att alla i besättningen är aktiva i seglingen. Z21 kan bära mer segel än en vanlig kölbåt, den blir lättare och inte minst – snabbare. Svängkölen är framtidens melodi.

Z21 transporteras på obromsad trailer med vanligt B-körkort. Den låga vikten på 500 kg gör båten lätt att hantera och självklart – snabb. Z21 är inte helt ny men båten har varit borta från den svenska marknaden ett tag.

Mer info här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar