Välkommen till bloggen om båtnyheter

Det här är platsen för oss som gillar, båtar, sjöliv och båtprylar. Nyheter om nya båtar, gamla båtar, prylar, böcker, produkter eller tjänster publiceras så fort de dyker upp. Klicka vilt på alla länkar, det tjänar alla på.

torsdag 4 februari 2010

Maximalt kul när Maxibåtarna kommer tillbaka till mässan

För många kan det bli ett kärt återseende på båtmässan. Maxibåtarna kommer tillbaka. 
En kul grej att jämföra med om en bilentusiast kliver in i bilbutiken och möter en nytillverkad Amazon - eller varför inte en P 1800, det vore än mer passande. 

Maxi-båten blev en dundersuccé när den lanserades 1971. När den sista Maxi 77:an lämnade fabriken 1983 hade den sålt i smått otroliga 3 900 exemplar. Framgångarna fortsatte och idag har över 16 000 båtar tillverkats och sålts över hela världen. Det gör Maxi till ett av de mest sålda båtmärkena i världen. Maxi ägs nu av Najadvarvet som visar Maxi 1060 på mässan. Precis som alla andra Maxi-båtar är den ritad av seglaren och båtdesignern Pelle Pettersson.

Maxi är en perfekt familjebåt för cirka 1,6 miljoner kronor. Najadvarvet ser den som en instegsprodukt till sina egna segelbåtar.  Ska man vara riktigt strikt så är Maxibåten inte en ny båt. Men eftersom den representerar ett klassiskt märkes återkomst så får den vara med ändå.

Varvet visar också Najad 355, en ungefär lika stor segelbåt som kostar nästan dubbelt så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar